top of page

Kiezen voor jezelf, appeltje eitje toch?

Bijgewerkt op: 22 apr. 2022

Kiezen voor jezelf. Het klinkt fantastisch! Zodra je dit doet komt je leven in stroomversnelling en komen de gouden bergen eindelijk dichterbij. Al je dromen komen uit en het leven wordt licht en luchtig en alles waar je op hoopt wordt realiteit. Toch? Ik heb dit toch echt iets anders ervaren…


Want waarom is er een noodzaak om voor jezelf te kiezen? Waarom is het een actueel onderwerp in je leven? Meestal niet omdat alles in je leven zo vlekkeloos verloopt (uitzonderingen daar gelaten). Veelal komt het voort uit een situatie die niet meer goed voelt of een keuze die je wilt maken. En bij het maken van een keuze laat je iets los en hou je iets anders vast… Dit gaat dus wel over de iets grotere zaken in ons leven: ga ik weg bij mijn partner? Vertrek ik een jaar naar het buitenland? Stop ik met mijn baan? Het zijn geen keuzes als: neem ik een pizza of pasta? Zal ik vanavond Netflix kijken of een boek lezen?


Mijn ervaring is dat op het moment dat je de knoop doorhakt en de keuze valt op JOU, dan begint de shit storm… Je gaat weg bij je partner, je vertrekt naar het buitenland, je neemt ontslag etc... Hoe goed de keuze ook is, het is tenslotte een keuze voor jou, hetgeen er vaak gebeurt is complete chaos. Want je gooit min of meer je hele leven of een deel van je leven op zijn kop. Zekerheden, toekomstbeelden en relaties komen onder druk te staan. En hoe zeker je ook bent van je keuze, deze chaos kan een loopje met je nemen. En dan vooral met je ego.


Want ons ego houdt van zekerheid en controle en zal er alles aan doen om ons te overtuigen dat het beter is bij de partner te blijven, in Nederland te blijven en de baan te behouden. Want dat is hetgeen we kennen. Bekend terrein, daar houdt het ego van. Hoewel ons ego zeker een functie heeft is het bij het kiezen voor jezelf meestal niet de beste mentor om naar te luisteren.


Dus heb je voor jezelf gekozen maar voelt het precies het tegenovergestelde: gefeliciteerd je bent op de goede weg! Dit is echt een gevalletje na regen komt zonneschijn. De chaos is normaal en het is het gevolg van de keuze voor jouzelf en het verzet van het ego op de onzekerheid. Maar alles wordt opnieuw geordend en als het je lukt je hart te blijven volgen en je ego te laten … dan ga je de vruchten plukken van jouw keuze. Dan komen de dromen uit en realiseer je je dat de gouden berg er al was, onder je voeten, tijdens de klim van beneden naar boven. Hou vol, klim door en enjoy the view!


Kiezen voor jezelf is het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven, maar... het is niet altijd meteen makkelijk.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page