top of page

Paardencoach

de magie van de paarden 

De magie van de paarden als coach

De magie van de paarden

Paarden zijn hele gevoelige dieren die vanuit hun natuurlijke gedrag, het paard is een vlucht- en prooidier, gewend zijn de omgeving te scannen. En daarmee ook de mens en zijn/haar lichaamstaal. Een paard weet precies hoe iemand zich voelt, er is geen verstoppen aan. 

Tijdens de coaching maak ik gebruik van deze kracht van het paard. Dit dier heeft geen eigen agenda en liegt nooit. Hierdoor is het door middel van paardencoaching mogelijk om snel tot de kern te komen. De paarden zijn mijn coach partners gedurende een sessie. Daarnaast maak ik gebruik van mijn eigen intuïtie en stem dit af met de paarden.

Ervaring met paarden is niet nodig om deel te nemen aan paardencoaching. 

We beginnen met een kop koffie (of thee) om even kennis te maken en ik zal je dan wat meer vertellen over paardencoaching. Daarna hoor ik graag wat jouw thema of vraag is. Vervolgens gaan we naar de paarden! Eerst maak je even kennis met de paarden en daarna krijg je van mij praktische oefeningen: bijvoorbeeld loop een rondje met het paard. Wat we gaan doen is afhankelijk van jouw vraag/thema en wat het paard laat zien. Een paard is net een spiegel waardoor hij laat zien wat er bij jou speelt en wat belangrijk is. We werken toe naar jouw verlangen of wens en wat jij in de toekomst graag wilt doen. Aan het einde van de sessie bespreken we de ervaring kort na en koppelen we de inzichten aan jouw huidige leven. Meestal is één sessie voldoende om inzicht te krijgen in jouw thema/vraag.

Tarief: 149,- 60-90 minuten

Ontmoet mijn paarden

Zonder mijn paarden zou ik niet zijn wie ik vandaag de dag ben. Ze zijn mijn vrienden, mijn partners en mijn leermeesters. Samen zijn wij Core Spirit. Met veel plezier en een warm hart stel ik deze prachtige wezens aan jullie voor!

April een paard als spiegel is de beste coach

April

My first horse...

My dream come true: mijn eerste eigen paard. Deze knappe merrie heeft mij ontzettend veel geleerd op het gebied van gedrag en het fysiek van een paard. Sinds 2009 is ze bij mij en we hebben sindsdien een pittige weg bewandeld met ups én downs. Regelmatig stond ik voor een raadsel omtrent bepaald gedrag wat April laat zien, voornamelijk tijdens het rijden. Doordat zij fysiek een aantal beperkingen heeft wordt April niet meer intensief gereden. 

April draagt graag haar steentje bij tijdens de coaching. Ze is een mooie, zachte en liefdevolle spiegel. ♥

Twister de paardencoach

Twister

My soulhorse

Wauw Twister... dit is voor mij een heel bijzonder paard. De band die ik met hem heb is moeilijk in woorden te bevatten. Ik leerde hem kennen op de stal waar ik destijds stond met April. Vanaf het eerste moment dat ik hem echt zag wist ik: wij horen bij elkaar. Het heeft nog wel een poosje geduurd, maar geleidelijk kreeg ik de kans om hem te rijden en uiteindelijk mee naar huis te nemen! Hij heeft mij echt geleerd hoe belangrijk verbinding en liefde is voor een paard.

Twister heeft een oude blessure en een krampvoetje, waardoor hij wat minder ingezet wordt tijdens de coaching.  Echter zo nu en dan laat hij van zich horen en wil hij graag meedoen. En dat mag! Stilstaan is geen optie voor deze mooie jongen.

Ikey de paardencoach als spiegel

Ikey

De bengel van het stel

I colour your day, oftewel Ikey, roepnaam Spike, is het paard van mijn lief. Ze is de jongste van het stel en ook een beetje de doerak. Spikey is een prachtige pony die heel stoer lijkt, maar stiekem een klein hartje heeft. Ze weet goed wat ze wil en ontsnappen vindt ze een grappig principe.


Ze vindt het leuk om mee te coachen en blijft dan graag bij je. Haar energie is dan heel relaxed en ze laat dingen goed zien. 

bottom of page